Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Chcete už miminko?
Snažíte se o miminko víc než půl roku, ale dvě čárky nikde?
Objednejte se k nám na bezplatnou konzultaci.

FAQ

Léčba

01 | Je mi 43 let a mému manželovi 49 let. Chtěli bychom mít spolu dítě, ale přirozenou cestou se nám to nedaří. Můžeme u Vás podstoupit léčbu neplodnosti? 

Ano, můžete. V souladu s platnou legislativou lze umělé oplodnění provést ženě v jejím plodném věku, pokud její věk nepřekročil 49 let. Věková hranice pro muže není určena.

02 | Můžeme u Vás podstoupit léčbu IVF s úhradou pojišťovny?

Ano, naše klinika spolupracuje se všemi zdravotními pojišťovnami, které se částečně podílí na úhradě IVF cyklu u žen do 39ti let. Pacientka má nárok na úhradu 4 cyklů IVF ze zdravotního pojištění za předpokladu, že v prvních 2 cyklech IVF bylo přeneseno pouze 1 embryo.

03 | Je mi už 37 let a chtěla bych mít co nejdříve miminko, ale v současné době nemám žádného partnera. Poskytnete mi darované spermie?

Dle legislativy lze umělé oplodnění provést pouze na základě písemné žádosti ženy a muže, kteří tuto zdravotní službu hodlají podstoupit společně („neplodný pár“). 

04 | Chtěli bychom se zeptat, co se stane s embryi, která nejsou použita v rámci léčby.

Embrya, která nejsou použita v rámci léčby, mohou být kryokonzervována (zamražena) a později použita pro další umělé oplodnění této ženy. Pokud už pár tato embrya nechce použít pro svou léčbu, jsou embrya na žádost neplodného páru zlikvidována.

05 | Slyšela jsem, že žena může absolvovat vyšetření AMH, které určí, jak je na tom s plodností. Je možné ho absolvovat u Vás? Pokud ano, musím mít žádanku lékaře?

Stanovení hormonu AMH (Anti-Müllerian Hormone) v krvi je průlomovým objevem. Vyšetření určí kapacitu ovarií a prognosticky zhodnotí fertilitu v daném čase. K odběru krve pro vyšetření AMH může přijít žena kdykoli bez závislosti na dni menstruačního cyklu či užívaných hormonálních lécích. Je nutné se předem objednat na tel. č. 577 005 911 (ve všední dny od 8 -15 hodin). Po vyšetření následuje konzultace výsledků s lékařem. Jedná se o vyšetření nehrazené ze všeobecného zdravotního pojištění, které stojí 800,- Kč.

06 | Mohou u vás těhotné klientky zůstat?

Ano, v budově naší Kliniky máme také plně vybavené gynekologické ambulance. V případě, že si k nám klientka přeje docházet po celou dobu těhotenství, je možné se zaregistrovat u jednoho z našich ošetřujících lékařů.

 

07 | Nabízíte další služby nad rámec standardních IVF konzultací?

Ke každému klientovi přistupujeme zcela individuálně. Spolupracujeme proto s dalšími specialisty v daném oboru. Poskytujeme konzultaci s urologem, genetikem, andrologem, endokrinologem či imunologem. Jelikož jsme přesvědčeni, že harmonie mysli a těla je během IVF léčby nesmírně důležitá, v rámci nadstandartní péče mají naši klienti možnost využít akupunkturu, masáže nebo výživového poradce.

 

08 | Snažíme se s přítelem o miminko již skoro rok, ale nedaří se nám to. Já jsem u svého gynekologa absolvovala všechna vyšetření a jsou v pořádku. Partner žádné vyšetření neabsolvoval. Chtěl by si nechat vyšetřit spermie. Kde se může objednat a jak vyšetření probíhá?

Na vyšetření se můžete objednat telefonicky (577 005 911) nebo online. Vyšetření provádíme na našem pracovišti v pracovních dnech. Před vyšetřením je nutné dodržet 3-5 denní pohlavní abstinenci. Více informací si můžete přečíst zde. Veškeré podmínky Vám ochotně vysvětlí naši pracovníci kliniky. 

Chci se objednat

 

Darování

01 | Musím něco splnit, abych mohla darovat vajíčko? 

Vajíčka můžete darovat na naší Klinice, pokud splňujete tyto podmínky:

  • věk 18-33 let
  • dobrý zdravotní stav
  • v rodinné anamnéze není žádná psychická ani duševní porucha

02 | Je darování anonymní?

Nemusíte mít žádné obavy, v žádném případě se nikdo nedozví, že jste darovala. Podle platných zákonů České republiky je darování vajíček (a spermií) dobrovolné, bezplatné a hlavně anonymní. Proto naše klinika neumožňuje identifikaci dárkyň a příjemkyň. Příjemkyně nedostane žádné informace, které by třeba jen naznačovaly Vaši identitu a stejně tak se Vy nedozvíte informace o příjemkyni, které jsme v rámci léčby poskytli Vaše vajíčko. Ochrana Vašeho soukromí je pro nás stejně důležitá, jako Vaše zdraví.

03| Dostanu za darování nějakou odměnu?

Protože si velmi ceníme Vaší potřeby pomoci, chceme Vám kompenzovat veškeré výdaje spojené s darováním vajíčka, a to až do výše 33 000 korun, které Vám vyplatíme v den odběru vajíček. Díky testům před zařazením do programu se navíc od nás zdarma dozvíte mnoho informací o Vašem aktuálním zdravotním stavu a o Vaši vlastní plodnosti. Poskytneme Vám také výsledky genetických testů.

04 | Lze darovat vajíčka i vícekrát – nebudou mi chybět?

Mnoho dárkyň, které již vajíčko na klinice darovaly se po čase vracejí a podstoupí proces dárcovství opakovaně. Po každém darování provede lékař zhodnocení výsledků a dárkyně, které dobře reagovaly na průběh stimulace, rádi znovu uvidíme na naší klinice a zařadíme opět do programu dárcovství vajíček.

Žena má za celý život dostatečné množství vajíček a nehrozí, že by ji po odběru někdy v budoucnu chyběla. Vajíčka, která nejsou oplodněna, pravidelně samovolně zanikají. Stimulace nám umožní taková vajíčka odebrat a využít pro ženu, která již zdravá vajíčka neprodukuje. Mnoho našich dárkyň donosilo po odběru vajíček vlastní zdravé dítě a stále zůstávají v našem registru.

05| Kde se můžu přihlásit, abych mohla darovat vajíčka? 

Můžete se pohodlně přihlásit na stránce „Dárcovství vajíček“, kde je on-line přihlašovací dotazník. Po jeho online vyplnění Vás bude kontaktovat pověřený pracovník kliniky a doladí s Vámi podmínky darování.

Chci darovat